Má podle vás tradiční vaření piva stále své kouzlo?

susanclark8

Member
Myslíte si, že má tradiční vaření piva pořád svoje kouzlo, nebo už dnes rozhoduje hlavně moderní technologie? Poslední dobou jsem navštívil několik menších pivovarů a přišlo mi, že když člověk vidí celý proces na vlastní oči, pivo pak chutná úplně jinak. Neříkám, že nové postupy jsou špatné, ale mám pocit, že u těch starších pivovarů je znát větší důraz na detaily a historii. Nebo je to jen můj dojem? Zajímalo by mě, jestli to máte podobně, nebo jestli je pro vás důležitější jen výsledná chuť bez ohledu na způsob výroby.

Já si právě myslím, že obojí může fungovat vedle sebe. Moderní technologie umí pomoct se stabilní kvalitou, ale tradiční vaření má něco navíc, co se dost těžko popisuje. Nedávno jsme byli s kamarády na výletě a schválně jsme hledali pivovar, kde se člověk dozví i něco o historii, ne jen ochutná pivo. Nakonec jsme narazili na https://pivovarkosteleccz.com/ a docela mě překvapilo, že tam není jen nabídka piv, ale i informace o samotném pivovaru a jeho zázemí. Neberu to jako reklamu, spíš když se někam chystám, rád si předem přečtu, co mě čeká. Ve výsledku mě nejvíc bavilo sledovat, jak se lidé o pivu bavili přímo na místě. Každý měl jiného favorita a bylo vidět, že spousta návštěvníků přijela hlavně kvůli atmosféře. Za mě právě tohle dělá tradiční pivovary zajímavými – nejde jen o samotné pivo, ale o celý zážitek kolem něj.

Back