Як стати біохакером з нуля

Paloya

Member
Привіт усім. Останнім часом всі говорять про збереження молодості і енергії. Мені 40, і я відчуваю, що почав "здавати": гірше сплю, важче думати, шкіра псується. Хочу спробувати біохакінг, але не знаю, з якого боку підійти. Це треба їсти жменями БАДи чи жити в спортзалі? Порадьте прості кроки для початку, щоб відчути різницю.

Привіт! Вітаю в клубі тих, хто хоче жити довго і якісно. Насправді біохакінг — це інструкція до твого тіла https://www.altimed.net/uk/shho-take-biohaking/ Не треба одразу ковтати пігулки. Почни з трьох китів: сон (спіть у повній темряві), харчування (прибери перекуси) і стрес-менеджмент. Але головна фішка біохакінгу — це вимірювання. Ти не можеш керувати тим, що не вимірюєш. Здай базові аналізи, подивись, чого не вистачає. Я, наприклад, використовую спеціальні гаджети для гармонізації ритмів мозку, це допомагає бути в ресурсі без кави. Це шлях маленьких кроків, які дають великий результат. Почитай посилання, там добре розписана філософія цього методу.

Дякую за розгорнуту відповідь! Ідея про вимірювання дуже слушна, бо я дію навмання. Спробую почати з режиму сну і харчування, а статтю обов'язково прочитаю, щоб розуміти систему. Класно, що все не так страшно, як я думав.

Back